Са априлом и сунчевим зрацима, можемо слободно да кажемо да је сезона роштиљања отворена!
Нажалост, ништа не одузима радост од сочног меса које се пече на врелом роштиљу, као што је сазнање да касније морате да изрибате роштиљ. То је неуредан и радно интензиван процес, а да не помињемо чињеницу да је већина традиционалних средстава за чишћење роштиља токсична и смрдљива.
Па шта ако вам кажемо да постоји супер јефтина, нетоксична алтернатива која већ стоји у вашој кухињи?
Сачувајте своја леђа користећи лук—да, обичан лук—за чишћење тог гадног роштиља. Једноставно истрљајте преполовљени лук окренут надоле на загрејаној решетки да бисте уклонили накупљену прљавштину и зрнца.
Прочитајте још: Ево шта све можете да чистите по кући МАСЛИНОВИМ УЉЕМ: Помешајте га са ОВИМ састојком за ДРВЕНЕ површине
Најбоље је да прво загрејете роштиљ да бисте сагорели преосталу храну. Затим га снажно истрљајте луком заглављеним на крају дугачке виљушке за печење. За додатну моћ у борби против гљивица, прво пошприцајте решетке лимуновим соком или белим сирћетом нашег старог пријатеља. Додатна киселост помаже у процесу чишћења.
Не само да црни лук има природна антибактеријска својства, већ ако кувате на ћумуру, можете га бацити директно у угаљ када завршите да бисте додали укус свему што печете на роштиљу.
БОНУС ВИДЕО: