Додајте овај састојак када кувате кромпир и имаћете невероватан оброк
Кромпир је неопходан састојак у кухињи. Хранљив је, заситан, разноврстан и популаран и код одраслих и код деце.
Поред тога, постоји много трикова који се могу користити за постизање бољих резултата у припреми рецептура за кромпир.
Откриц́емо вам трик како да кувате кромпир како би добили најбољи укус ове намирнице!
Који је трик да се кромпир добро скува?
Сирц́е је производ који увек имамо, било бело или винско, не може да недостаје у нашем кухињском ормарићу. Одличан је за еколошки прихватљиво и ефикасно средство за чишц́ење, као и за козметичке производе, али још увек не знате шта може да уради за кромпир. Како бели кромпир има вец́и удео скроба, идеалан је (због брашнасте текстуре) за припрему укусног пиреа. С друге стране, тврђи кромпир (воштане текстуре) је идеалан за припрему помфрита или печеног кромпира. Све што треба да урадите је да кувате кромпир 30 минута и после 15 минута кувања додајте со и мало сирц́ета.
Сирц́е помаже кромпиру да формира танку кожицу споља, тако да им кожа помаже да задрже облик. Било које сирц́е да користите, послужиће. Не заборавите да не додајете превише да бисте избегли горак укус кромпира. Једна кашичица је довољна за 4 или 5 кромпира. Уз то, пХ сирц́ета спречава разлагање пектина из кромпира.
Уместо сирц́ета можете користити и лимунов сок. Захваљујуц́и овој методи, укус кромпира постаје интензивнији. Вреди покушати, јер је кромпир са лимуновим соком веома добра комбинација.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ