Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК ЗА КУВАЊЕ КРОМПИРА: У воду додајте један састојак и уживајте у савршеном укусу

Додајте овај састојак када кувате кромпир и имаћете невероватан оброк

1734954592_1733495595_1717164046_shutterstock_1952122645-67694e60c7b7b.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Кромпир је неопходан састојак у кухињи. Хранљив је, заситан, разноврстан и популаран и код одраслих и код деце.

Поред тога, постоји много трикова који се могу користити за постизање бољих резултата у припреми рецептура за кромпир.

Откриц́емо вам трик како да кувате кромпир како би добили најбољи укус ове намирнице!

Који је трик да се кромпир добро скува?

Сирц́е је производ који увек имамо, било бело или винско, не може да недостаје у нашем кухињском ормарићу. Одличан је за еколошки прихватљиво и ефикасно средство за чишц́ење, као и за козметичке производе, али још увек не знате шта може да уради за кромпир. Како бели кромпир има вец́и удео скроба, идеалан је (због брашнасте текстуре) за припрему укусног пиреа. С друге стране, тврђи кромпир (воштане текстуре) је идеалан за припрему помфрита или печеног кромпира. Све што треба да урадите је да кувате кромпир 30 минута и после 15 минута кувања додајте со и мало сирц́ета.

Сирц́е помаже кромпиру да формира танку кожицу споља, тако да им кожа помаже да задрже облик. Било које сирц́е да користите, послужиће. Не заборавите да не додајете превише да бисте избегли горак укус кромпира. Једна кашичица је довољна за 4 или 5 кромпира. Уз то, пХ сирц́ета спречава разлагање пектина из кромпира.

Уместо сирц́ета можете користити и лимунов сок. Захваљујуц́и овој методи, укус кромпира постаје интензивнији. Вреди покушати, јер је кромпир са лимуновим соком веома добра комбинација.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas