Ниједно јело не може да се замисли без лука
Сви црни лук прже на исти начин, али ако желите да буде хрскавији и укуснији, онда је битно да знате неке "цаке". Ако црни лук испржите како треба, јело ће бити неупоредиво укусније.
Није то никаква наука, али постоје неки састојци који могу много да вам олакашају. Такође, прочитајте и како да се кућа не усмрди приликом пржења црног лука.
Со
Ако лук пржите како бисте га засебно јели, онда га посолие 30 секунди пре краја, а ако га користите за припрему других јела, онда одмах посолите.
Температура
Битна је правилна температура. Прво загрејте тигањ, а онда додајте и сецкан црни лук. Смањите температуру и пржите док не омкеша. Наравно посолите. Ако вам је потребан хрскав црни лук, све време пржите на високој температури.
Шећер
Ако желите да направите хрскав црни лук, онда обавезно додајте кашичицу шећера.
Сода бикарбона
Мало соде бикарбоне значајно ће побољшати квалитет прженог лука.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ