Нема особе која не воли да једе подварак, поготово ако је припремљен на старински начин
Испратите све кораке и направићете најукусније јело, а најбоље од свега је што се лако прави, па успева свакој домаћици.
Од сада ћете га правити без грешке.
Подварак од киселог купуса - састојци:
главица киселог купуса (до 2 кг)
1 главица црног лука
150 мл масти
сланина
суво месо
ћуретина (могу и крменадле, пилетина)
ловоров лист
млевени бибер
Подварак од киселог купуса - припрема:
Исеците купус на ситне комаде (мало крупније него за салату), мало га проперите и оцедите.
Загрејте маст, па на њему издинстајте ситно сецкане лук и сланину. Овоме додајте и добро опрано сирово месо и све заједно крчкајте 10 минута. Затим додајте и кисели купус и све заједно пржите још 15 минута.
Издинстану смесу зачините бибером по укусу и ловоровим листом, а затим је ставите у глинену посуду (или ватросталну ако немате глинену).
Комаде сланине позабадајте у купус, налијте мало воде и запеците у рерни на 200 степени. Пеците га док купус не омекша (око 1 и по сат или 2х). Поента је да га правите на правој масти.
Најбоље је да подварак сервирате са пројом или кромпиром (печеним или куваним).
(Еспресо)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ