Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СТАРИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ПОДВАРАК: Послушајте савете искусних домаћица

Нема особе која не воли да једе подварак, поготово ако је припремљен на старински начин

1732356984_1703421659_7fc2e6808858d70c62995e21d24ab0a10778b835.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Испратите све кораке и направићете најукусније јело, а најбоље од свега је што се лако прави, па успева свакој домаћици.

Од сада ћете га правити без грешке.

Подварак од киселог купуса - састојци:

главица киселог купуса (до 2 кг)
1 главица црног лука
150 мл масти
сланина
суво месо
ћуретина (могу и крменадле, пилетина)
ловоров лист
млевени бибер

Подварак од киселог купуса - припрема:

Исеците купус на ситне комаде (мало крупније него за салату), мало га проперите и оцедите.

Загрејте маст, па на њему издинстајте ситно сецкане лук и сланину. Овоме додајте и добро опрано сирово месо и све заједно крчкајте 10 минута. Затим додајте и кисели купус и све заједно пржите још 15 минута.

Издинстану смесу зачините бибером по укусу и ловоровим листом, а затим је ставите у глинену посуду (или ватросталну ако немате глинену).

Комаде сланине позабадајте у купус, налијте мало воде и запеците у рерни на 200 степени. Пеците га док купус не омекша (око 1 и по сат или 2х). Поента је да га правите на правој масти.

Најбоље је да подварак сервирате са пројом или кромпиром (печеним или куваним).

(Еспресо)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas