Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трик за ДИНСТАЊЕ лука: Савет који вам може помоћи да сачувате све ХРАНЉИВЕ састојке

Да ли сте знали како се црни и бели лук исправно припрема?

1701708634_Foto-Shutterstock-luk.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Бели и црни лук спадају у најздравије намирнице које обилују састојцима који су заслужни за нормално и добро функционисање организма. 

Али да ли сте знали како се исправно припрема?

Наиме, нутрициониста по имену Мумал Асиф открио је генијалан трик за његово спремање. Он је рекао да само два минута пржења лука уништава бројне здравствене предности.

А највећи кривац је управо топлота која лоше утиче на алицин, састојак који се налази у луку и који је највише заслужан за његова лековита дејства, пише 24седам.

- Саветујем да сачекате 10 минута након што исецкате лук. За то време створиће се максимлана количина алицина која ће да остане готово нетакнута приликом пржења“, објаснио је овај нутрициониста.

Дакле, било да се ради о белом или црном луку, прво га исецакајте, па сачекајте пар минута да пусти свој сок, па тек онда термички обрађујте.

А осим алицина, лук садржи и бројне витамине и минерале који су неопходни организму, као што су цинк, фосфор, магнезијум, фолат, тиамин и витамини Ц и К.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas