Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Грешка коју већина прави приликом пржења лука: Ево колико најдуже треба да буде на шпорету

Црни лук неизоставни је део бројних јела

1690126811_shutterstock_1058788763.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Црни лук, баш као и бели, богат је корисним супстанцама које утичу на симптоме прехладе и имунитет. Али, те супстанце су осетљиве на топлоту и постоји тачна мера преко које ову намирницу не смете термички да обрађујете, што вреди и за кисели купус.

Лук садржи флавоноид кверцетин који се активира топлотом, што значи да је добро попржити или испећи лук. Ипак, нутриционисти упозоравају да тај процес не би требао да траје дуже од пет минута. Након тог тренутка, термичка обрада почиње да уништава ову супсатнцу.

Дакле, ако желите да извучете максимум из лука кратко га попржите. Користите ли га у јелима која се дуго кувају, попут супа, варива или разних јела с месом, знајте да из њега нећете добити максималну могућу количину здравих састојака.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas