Црни лук је део бројних јела, а овако се најбоље динста
Динстање лука је нешто на шта често не обрац́амо пажњу. Исецкамо лук, загрејемо уље и ставимо лук да се динста, док ми радимо нешто друго.
Ипак, светски кувари имају свој трик, па тако Гордон Ремзи у лук за варива и сосеве, посипа содом бикарбоном и шећером, како би се што пре издинстало, а сам лук био сочнији и укуснији.
Осим тога, овај трик спречава и ширење мириса лука по целој кући. Кривац за непријатне мирисе је ослобађање сумпора из лука приликом термичке обраде.
Поред тога што неће ширити непријатан мирис, лук ће се згуснути, па ће бити лакши за варење. Такође, ако јело које припремате са динстаним луком захтева прављење запршке, комотно можете да је прескочите – лук издинстан са содом даће јелу потребну густину.
Овај трик примењују кувари у великим ресторанима и хотелима.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ