Тврдо, средње и меко кувано јаје?
Ако волите да једете јаја, али никада нисте сигурни колико би их дуго и како требало кувати да би постала тврдо, средње или меко кувана, ево правила везаних за то.
Прочитајте још: МИТ или истина: Раздвојена постеља ОСВЕЖАВА БРАК?
Ставите јаја у шерпу, прекријте их водом два центиметра изнад врха, сипајте мало соли или неколико капи сирћета, поклопите и оставите да вода проври, па склоните са рингле, али не отклапајте.
Мека се кувају око три мунута.
За меко кувана требало би да посуду овако оставите 3-5 минута и добићете јаја са меким беланцетом и течним жуманцетом, која се једу кашичицом. Средње кувана јаја добићете ако посуду тако оставите шест минута, па их ставите накратко у хладну воду.
Прочитајте још: Марс је данас ушао у Близанце: Искористите овај аспект, тражите повишицу или заведите неког!
Највише времена ће вам бити потребно да бисте добили тврдо кувана. Када шерпу склоните са рингле, не скидајте поклопац, већ јаја оставите још 12-15 минута у врелој води.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ