Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИЗБЕГНИТЕ ПУЦАЊЕ ЈАЈА ТОКОМ КУВАЊА Трик је једноставан и брз, а решава проблем у трену

Трик је једноставан а проблем више неће постојати.

1710764937_shutterstock_1710593497.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Јаја мање пуцају током кувања ако су свежа. Њихову свежину ћете лако одредити. Убаците једно јаје из паковања у чашу са водом. Ако потоне, свеже је. Јаје које је дуго стајало у продавници неће потонути. Друга важна ствар је чврстина љуске. Она се одређује по боји.

Извадите јаја из фрижидера два-три сата пре фарбања. За кување је најбоље да она буду собне температуре. Ако кувате хладна јаја, велика је вероватноћа да ће попуцати услед нагле промене температуре. Важно је да их ставите у млаку воду, па тек онда на шпорет.

Кувајте их у великој шерпи. Не стављајте једна преко других и нека остане мало простора између њих. Тако се неће међусобно сударати кад вода почне да ври.

Кувајте јаја на средњој температури јер је тако мања вероватноћа да ће попуцати. Наиме, јако кључање помера јаја, па она ударају у зидове шерпе и лакше се ломе. Како вода током кувања испарава, ви је доливајте, тако да шерпа увек буде пуна воде.

Посолите воду у којој кувате јаја. На два-три литра воде ставите две кашике соли. Ако неко јаје и пукне, беланце неће цурити, већ ће се брзо згрушати. Таквим јајем не можете да се куцате, није ни за поклон, али ће ипак лепо изгледати.

Бонус видео: 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas