Додајте овај састојак у воду у којој се кувају јаја
Ускршњи празници су пред нама, а с њима долази и традиција фарбања јаја. Да бисте уживали у овом ритуалу без бриге да вам јаја током кувања не попуцају, ево савета који ће одушевити све домаћице.
Када се спрема за Ускрс, прво јаје мора бити црвено, али за остала јаја, домаћице сваке године смишљају нове технике. Међутим, пре него што започнете фарбање, важно је да јаја остану целовита током кувања.
Један од најбољих трикова је додавање кришке лимуна у воду док кувате јаја. Зашто? Зато што ће сок од лимуна помоћи да јаја остану неоштећена након термичке обраде, омогућавајући вам да их лако офарбате како год желите.
Али то није све! Киселост лимуна олакшава гуљење љуске јајета након кувања. Тако ћете добити савршено скувана јаја која се лако огуле. Заиста, ове године не пропустите да испробате овај једноставан трик са лимуном за савршена Ускршња јаја!
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ