Искористите јаја од Ускрса
Рецепти са куваним јајима су нарочито популарни после Васкрса, када скоро сви имамо кувана јаја у кући и не баш довољно идеја како да их искористимо.
Ако тражите добар рецепт са куваним јајима, наш предлог је ова салата од јаја и авокада. Укусна је, пикантна и заситна, јер јаја садрже протеине, а авокадо здраве масноће. Сервирајте је на интегралном хлебу за здрав и балансиран оброк током топлих дана!
Састојци:
- 4 тврдо кувана јаја
- 2 авокада
- 2 кашике мајонеза или јогурта
- сок половине лимуна
- 1 штап целера
- 1 кашика свежих зачина (мирођија, першун или влашац)
- со и бибер
Рецепт за салату са куваним јајима и авокадом
Припремите састојке за салату
Исецкајте ситно кувана јаја, целеру уклоните нити и такође га ситно исецкајте. Авокадо ољуштите уколико је тврђи и исеците на коцкице, а ако је мек, само га преполовите, уклоните коштицу и кашичицом извадите месо у чинију у којој ћете сервирати салату од куваних јаја.
Помешајте састојке
Сецкана кувана јаја, авокадо, свеж зачин и јогурт помешајте у чинији, па зачините лимуновим соком, сољу и бибером. Ова салата са куваним јајима и авокадом може да стоји до три дана у фрижидеру, али је најлепша када је свежа.
(Ствар укуса)
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ