Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за АЛФРЕДО ПАСТУ: Ево који састојак је главни

Брзо и укусно јело које нам долази из Италије

1735809513_shutterstock_2220148239.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

  • 250 г тестенине
  • 450 пилећег филеа
  • 1 кашичица соли
  • 1/2 кашичице бибера
  • 2 кашике уља
  • 8 кашика путера
  • 2 чена белог лука, врло ситно насецкана
  • 240 мл павлаке за кување
  • 100 г ренданог пармезана
  • 1/4 кашичице свеже ренданог мускатног орашчиц́а
  • исецкани листови свежег першуна, за сервирање

Рецепт за најбољу пилећу алфредо пасту:

Како бисте направили ову пасту скувајте тестенину, оцедите је и сачувајте воду од кувања. Прокувајте велики лонац слане воде. Додајте пасту и кувајте до ал денте, 8 до 10 минута. Одвојите 100 мл воде од кувања тестенине, а затим је оцедите. Осушите пилетину и зачините сољу и бибером. У међувремену, осушите обе стране пилец́их прса папирним убрусима. Зачините сољу и бибером.

Загрејте уље на јакој температури у тигању, 2 до 3 минута. Додајте пилетину и пржите 5 до 7 минута. Затим окрените филете и додајте кашику путера, па пржите још 5 до 7 минута. Насецкајте је и покријте алуминијумском фолијом, да остане топла.

Отопите остатак путера и продинстајте бели лук. Додајте преосталих 7 кашика путера у исти тигањ на средњу ватру, док се не истопи. Додајте бели лук и динстајте док не замирише, 30 секунди до 1 минута. Затим направите сос тако што ћете да умутите павлаку за кување, пармезан, мускатни орашчиц́, преостали со и бибер. Крчкајте 3 до 4 минута. Ако је сос превише густ, додајте мало воде од кувања тестенине, неколико кашика одједном, да се разблажи.

Додајте оцеђену тестенину у сос, убаците исецкану пилетину и све распоредите у тањире. Украсите першуном и пармезаном. Уживајте!

(Ствар укуса)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas