Укусне као класичне лазање са месом, а здравије!
Уколико желите да припремите здраву и лагану вечеру, а љубитељ сте лазања, предлажемо вам да уместо меса ставите спанаћ.
Укус ће вас одушевити.
Прочитајте још: Спанаћ је једна од ШЕСТ намирница које су ОПАСНЕ по организам ако се једу СИРОВЕ!
Састојци:
Готове коре за лазању
мало маслиновог уља
100 грама наренданог пармезана или качкаваља
За фил:
200 грама белог сира (фета или моцарела)
2-3 кашике маслиновог уља
400 грама парадајз пелата
400 грама младог "беби" спанаћа
За бешамел сос:
100 грама путера
100 грама брашна
1 литар хладног млека
5 кашика наренданог пармезана
4 јаја
со и бибер
Прочитајте још: Због чега НИКАДА не бисмо смели да подгревамо спанаћ? Ваљан је разлог
Припрема:
Парадајз пелат пропржити на маслиновом уљу док течност не испари.
Спанаћ очистити, опрати и кратко прокувати у сланој води. Охладити га, па га ситно исецкати.
За бешамел сос размутити брашно у мало млека (као када се кува пудинг) и сипати у загрејано непроврело млеко, па мешајући кувати око 5 минута. Додати путер, со и мало бибера. Када се бешамел сос мало охлади, умешати умућена јаја, пармезан и спанаћ и издробљени бели сир.
На дну науљене ватросталне посуде слагати кору по кору. Преко њих сипати мало пелата а потом бешамел сос са спанаћем и сиром. Поновити поступак и завршити кором преко које треба ставити само пелат и пармезан или качкаваљ.
Ставити у претходно загрејану рерну, и пећи на 180 степени око 40 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ