Пробајте лазању са преукусним филом који ће вам постати омиљен.
Састојци:
Посне макароне 700 г
Празилук 200 г
Шаргарепа 200 г
Спанаћ 800 г
Бели лук 2 чена
Брашно 50 г
Со, бибер, сирће по укусу
Уље 50 мл
Припрема:
Скувати тестенину, опрати хладном водом да се не залепи и оставити да се охлади. Шаргарепу нарендати, а празилук насећи на колутиће, па пропржити у 25мл уља. Зачинити и додати спанаћ. Можете користити смрзнути, мада је много укусније са свежим. Прокрчкати и оставити да се хлади. Скувати сос тако што ће те у 25мл уља пропржити 2 цела чена белог лука, онда их извадити и пропржити брашно, па налити воду. На крају у ватросталну посуду поређати половину макарона, сос са спанаћем, другу половину макарона, па бешамел сос. Запећи у рерни око 20-ак минута, на 150 степени.
(Суперрецепти)
БОНУС ВИДЕО