Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ово поврће је идеално да засадите у августу: Рађаће читаве јесени

И август може бити месец садње само је потребно знати које врсте поврћа успевају у ово доба

1724418861_shutterstock_1770020030.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

7 врста поврћа које се сеје у августу а рађа током читаве јесени:

1. Ротквице

Ротквице брзо расту, а још брже се једу. Зато их је лепо сејати што чешће, пресађивати чим се "испиле" из земље, а потом их чупати и јести у салати. Август је месец када ће ротквице расти брзином муње, а ако их задеси топао септембар, ето вама рода до касно у јесен.

2. Пасуљ

Још увек имате времена да које зрно пасуља баците у топлу земљу. Она ће брзо изнићи а први плод ће стићи већ крајем септембра. Чим видите да је биљка престала да расте, само је ишчупајте и садите нешто друго.

3. Зелена салата

Зелену салату посадите у некој сенци крајем августа и већ средином септембра ћете имати свеже листове на свом тањиру.

4. Шаргарепа

Изаберите ону сорту која се гаји у року од 60 до 80 дана. Ако вам у пролеће никада није успела садња шаргарепе, покушајте сада крајем лета - почетком јесени и дивите се плодовима који ће стићи у касну јесен.

5. Тиквице

Семе ставите у земљу што раније можете, затим добро ђубрите и заливајте што више. Када се појаве цветови, потрудите се да буду опрашени, а потом уживајте у плодовима.

6. Цвекла

То је поврће које је чисто здравље и које треба да сејете и гајите што више можете. Ако посадите цвеклу у августу, добијате корист од њених листова док чекате да корен сазри. Листови цвекле су пуни гвожђа и треба да их једете као спанаћ или чак као салату.

7. Спанаћ

У августу када дани постају краћи и малчице хладнији ви посејте спанаћ. То је право време за ово зељасто поврће. У недељама које следе бићете нам захвални за ову идеју.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas