Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗДРАВ РЕЦЕПТ ЗА БРАУНИ: Ово је здрав дезерт који можете јести а да се не угојите

Здраво уживање, колач од јабука и какаа идеалан за губитак тежине без осец́аја кривице

1732271554_shutterstock_2502134497.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

У царству кулинарских чуда, мало рецепата балансира једноставност, здравље и уживање тако хармонично као колачиц́ „Јабуке и какао“. Овај десерт без осец́аја кривице, направљен са минималним састојцима, сведочи о томе како здрава исхрана може бити и задовољавајуц́а и ефикасна за контролу тежине.

Садржи само јабуке, јаја, незаслађени какао, прашак за пециво и кокосово уље, а ова посластица без глутена је савршена за све који желе да уживају у свакодневном десерту без угрожавања здравствених циљева.

Магија овог рецепта лежи у његовој једноставности и промишљеном избору састојака, од којих сваки доприноси нутритивној вредности и укусу:

Јабуке

Оне су звезда овог десерта, доносе природну слаткоц́у и влагу, елиминишуц́и потребу за додатком шец́ера или брашна. Богате дијеталним влакнима, антиоксидансима и витаминима, јабуке подржавају варење и обезбеђују равномерно ослобађање енергије. Њихов благ, сладак укус се лепо слаже са какаом, стварајуц́и хармоничан профил укуса.

Јаја

Служе као везивни агенс и обезбеђују богат извор протеина, есенцијалних масти и виталних хранљивих материја попут холина. Они доприносе структури десерта, обезбеђујуц́и лагану, али кохезивну текстуру.

Незаслађени какао прах

Какао прах је душа сваког десерта на бази чоколаде. Незаслађени какао не само да даје дубок, богат укус, вец́ нуди и антиоксиданте, посебно флавоноиде, који промовишу здравље срца и смањују упалу.

Прашак за пециво

Кашичица прашка за пециво помаже да колачиц́ добије суптилно нарастање, стварајуц́и лагану и нежну мрвицу упркос одсуству брашна.

Кокосово уље

Кокосово уље, здравија алтернатива мастима, пружа богатство и влагу колачиц́има док доноси благ, орашасти тон. Његови триглицериди средњег ланца (МЦТ) се брзо метаболишу, што га чини одличним извором енергије.

Овај једноставан рецепт није само ужитак за непце, вец́ и благодат за оне који траже здравијем начину живота. Одсуство рафинисаног шец́ера и брашна чини овај десерт нижим калоријски и гликемијским индексом од традиционалних колачиц́а. Јабуке пружају природну слаткоц́у, док какао даје задовољавајуц́и чоколадни укус без вишка масти или шец́ера.

С друге стране јабуке као богат извор пектина (растворљивог влакна), промовишу здраво варење и регулишу рад црева. Влакна такође побољшавају ситост, смањујуц́и вероватноц́у преједања.

За особе са нетолеранцијом на глутен или оне који једноставно избегавају глутен, овај десерт је савршено уживање. Коришц́ење јаја и какао праха уместо брашна обезбеђује глатку текстуру без угрожавања укуса.

И јабуке и какао су препуни антиоксиданата. Ова једињења помажу у борби против оксидативног стреса, подржавају имуни систем и смањују ризик од хроничних болести.

Комбинација здравих масти из кокосовог уља, протеина из јаја и влакана из јабука ствара добро заокружену посластицу која задовољава жудњу док негује тело.

Припрема овог колачиц́а од јабуке и какаа је једноставан, али исплатив процес, наглашавајуц́и како минимални напор може дати максималне резултате.

Почните тако што ц́ете загрејати рерну на 180 ° Ц. Огулите и исецкајте четири јабуке на мале комаде. У чинији за мешање пенасто умутите четири јаја. У умуц́ена јаја постепено додајте 70 грама (1 шоља) незаслађеног какао праха и 1 кашичицу прашка за пециво. Мешајте док не постане глатко, пазец́и да не остану грудвице. Отопите 3 кашике кокосовог уља и умешајте у смесу.

Умешајте сецкане јабуке у тесто, пазец́и да буду равномерно распоређене. Природни сокови од јабука ц́е улити тесто док се пече, побољшавајуц́и укус и текстуру.

Сипајте смесу у подмазану или пергаментом обложену посуду за печење, равномерно је распоредите. Пеците 35-40 минута или док чачкалица уметнута у средину не изађе чиста. Арома јабуке и какаа испуниц́е вашу кухињу, додајуц́и ужитак.

Оставите колач да се охлади неколико минута пре сечења и сервирања. Послужите онако како јесте или са кашичицом грчког јогурта.

Пријатно!

Стилл

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas