Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

9 СУПЕР НАМИРНИЦА: Нутрициониста открива на који начин делују и ПРОДУЖАВАЈУ ЖИВОТ

Правилна исхрана игра кључну улогу у одржавању здравља и продужавању животног века. Истраживања су показала да одређене намирнице имају изузетно повољне ефекте на наше тело, помажући нам да се осећамо боље, имамо више енергије и смањимо ризик од хроничних болести.

1721472630_710061_kupus_ff.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Кључне компоненте ових намирница укључују антиоксиданте, здраве масти, витамине и минерале, који заједно раде на смањењу упала, јачању имуног система и заштити ћелија од оштећења, каже нутрициониста Наташа Алексић на Интаграму.

Увођењем ових намирница у свакодневну исхрану, можете значајно да побољшате квалитет живота и продужите животни век. Ево о којим намирницама је реч.

Печурке

Растворљива влакна: Бета-глукани из печурака имају антиоксидативна својства и активирају различите компоненте имуног система помажући телу да се брани од инфекција.

Авокадо

Здраве масти: Авокадо је богат мононезасићеним мастима које подржавају здравље срца, смањују упале и помажу у регулацији нивоа холестерола.

Масна риба

Омега-3 масне киселине: Лосос, скуша и сардине су богати омега-3 масним киселинама које смањују инфламацију, подржавају функцију мозга и могу да смање ризик од срчаних болести.

Маслиново уље

Антиоксиданси: Екстра девичанско маслиново уље је богато полифенолима који смањују оксидативни стрес, упале и штите ћелије од оштећења.

Ораси

Омега-3 масне киселине: Ораси су богати алфа-линоленском киселином (АЛА), врстом омега-3 масне киселине која може да смањи упале и подржи кардиоваскуларно здравље.

Црвени купус

Витамини: Црвени купус је пун витамина Ц и К, важних за јачање имуног система, здравље костију и побољшање укупне виталности организма.

Мача чај

Антиоксиданси: Мача чај садржи висок ниво катехина, посебно ЕГЦГ-а, који пружају снажну антиоксидативну заштиту, побољшавају метаболизам и смањују упале.

Бобичасто воће

Антиоксиданси: Јагоде, боровнице, малине и купине су богате антиоксидансима попут антоцијанина, кверцетина и витамина Ц који штите ћелије од оштећења и подржавају опште здравље.

Спанаћ

Витамини и минерали: Спанаћ је богат витаминима А, Ц, К, магнезијумом и гвожђем, што доприноси здрављу очију, имуног система, костију и крвотока, као и општој виталности.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas