Спанаћ је поврће које многи воле да једу, а његова припрема је баш једноставна.
Ако желите да купите најквалитетнији спанаћ онда су март, април и мај идеални месеци. Тада је најквалитетнији и има најбољи укус, али можете га наћи током целе године. Спанаћ је пун хранљивих материја, а од њега можете да правите надев за питу, прилог, салату... Осим укуса битно је да спанаћ не кувате предуго јер тако губи већину хранљивих материја, а можете да га једете и свежег, без икакве термичке обраде.
Ако га користите у салату онда га само оперите, а ако ипак нисте љубитељ свежег поврћа, предлажемо вам да га бланширате. То значи да у шерпу сипате воду, па када она прокључа додајте спанаћ и со. Оставите у води 3-4 минута и онда процедите.
Напомена: Спанаћ је најбоље да се поједе одмах, немојте да га подгревате.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ