Једноставан рецепт за питу са јабукама и гризом
Oglas
Потребно је:
- 4 јабуке
- танке коре
- гриз
- цимет
- шећер по жељи
- уље
- ванилин шећер
Припрема:
Јабуке огулити и изрендати. Засладити по жељи. Спојити три коре премазане уљем. На трећу ставити обилно јабука, на дно кора посути циметом и пуном кашиком гриза.
Савити мало ивице и увити у ролницу. Ређати у подмазан плех. Ролнице исећи на мање ролате и премазати уљем. Пећи на 200 степени Ц 30 минута да зарумене.
У шерпу сипати 200 мл воде додати 100,200 г шећера по жељи, 1 ванилин шећер. Кад проври склонити. Отворити рерну, изувући тепсију до пола, па подлити питу са стране и по ивицама где је сечена.
Вратити у рерну и још пећи 10 минута да лепо зарумени да гриз набубри и да буде хрскава. Служити топлу. Пријатно!
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas