Ако вам понестане идеја шта спремити за доручак
Прочитајте рецепт за најукуснији ђеврек од ког читава кућа лепо мирише
Састојци:
500г глатког брашна
350мл млаке воде
1 кашика шећера
1 кашика уља
1 кесица сувог квасца
200г сусама
мало соли
Припрема:
У чинији помешајте шећер, квасац, брашно и со, па промешајте.
Потом додајте уље и воде па умутите миксером све док се не сједини и не постане благо лепљиво. Уколико вам тесто није сједињено, додајте слободно још брашна.
Када тесто буде готово, прекријте га крпом и оставите на топлом да се подигне, односно да квасац почне да делује око 90 минута.
За то време сусам пропржите у тигању.
Тесто после 90 минута поделите на мање, једнаке делове, у зависности колико ђеврека желите да добијете. Сваки комад теста разваљајте и положите две траке паралелно једну уз другу. Почните да их преплићете, па спојите крајеве како бисте формирали прстен. Све поновите и са осталим комадима теста.
Сваки "прстен" односно ђеврек умочите целог у пржени сусам и ставите их у тепсију за печење коју сте обложили папиром за печење. Када их поређате, оставите тако још 20 минута да још мало надођу. Пеците у рерни на 200 степени од 12 до 15 минута, видећете већ кад буду почели да румене.
(Н портал)
БОНУС ВИДЕО