Црни лук сматра се изузетно здравим поврћем
Црни лук је једна од најздравијих намирница која обилује састојцима који су заслужни за нормално и добро функционисање организма. Такође, поседује и бројне здравствене предности као што су јачање имунитета, нормалан рад срца, лечење респираторних инфекција и многе друге.
Припрема црног лука
Наиме, нутрициониста по имену Мумал Асиф открио је генијалан трик за његово спремање. Он је рекао да само два минута пржења лука уништава бројне здравствене предности. А највећи кривац је управо топлота која лоше утиче на алицин, састојак који се налази у луку и који је највише заслужан за његова лековита дејства.
Прочитајте још: Трик да ПИРИНАЧ не постане лепљив приликом кувања: Већина прави ову грешку
- Саветујем да сачекате 10 минута након што исецкате лук. За то време створиће се максимлана количина алицина која ће да остане готово нетакнута приликом пржења - објаснио је овај нутрициониста.
А осим алицина, лук садржи и бројне витамине и минерале који су неопходни организму, као што су цинк, фосфор, магнезијум, фолат, тиамин и витамини Ц и К.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ