Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

3 начина да се ослободите стреса за 5 минута: Технике које можете да користите у сваком тренутку

Стрес је некада неизбежан колико год се трудили да га избегнемо. Зато би требало да знамо како можемо да у тренутку помогнемо себи

1720608624_shutterstock_2296399195.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Знате онај осец́ај: срце почиње да јаче куца, дланови вам се зноје, и тај осец́ај преплављености вас обузима. Које активности за уклањање стреса можете да урадите да бисте се што пре вратили у нормално стање?

- Управљање стресом може бити од кључног значаја да вам помогне да се носите са стресом на здрав начин - почиње Мелиса Дауд, лиценцирани брачни и породични терапеут и у Сан Франциску за Еверyдаy Хеалтх.

- Важно је признати осец́ај и користити стратегије суочавања. У супротном, стрес би могао да постане хроничан, што може наштетити вашем здрављу и утицати на ваше тело и физички и психички.

Ево пет брзих техника за уклањање стреса које вам могу помоц́и у тренутку:

Неколико пута дубоко удахните

- Постоји веома блиска веза између даха и тела - каже др Мишел Досет, доцент медицине на Харвардској медицинској школи. Када сте под стресом, ваше дисање се може убрзати, што подиже крвни притисак и убрзава откуцаје срца.

- Али када је ваше дисање мирно и одмерено, и ваше тело се смирује.

Изађите напоље

Још једно тренутно средство за ублажавање стреса је прихватање природе на отвореном. Једно истраживање је показало да су људи који су једноставно гледали слике дрвец́а пријавили да се осец́ају мање под стресом. Ово функционише на неколико начина. Природно окружење може аутоматски да привуче нечију пажњу истовремено изазивајуц́и осец́ај задовољства.

Направите листу

- Избацивање обавеза из главе парче папира може бити од велике помоц́и људима - каже др Досет. Може вам помоц́и да одредите приоритете и да се фокусирате на оно што је испред вас, уместо да се осец́ате узнемирено и мислити да ћете нешто да заборавите.

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas