Након коришћења рерне, већина +остави врата отворена како би се охладила, али стручњаци упозоравају да је то велика грешка.
+Како кажу, ако се не следи правилан поступак хлађења рерне, што отварање врата није, могу настати и одређене последице.
Превише врућег ваздуха може да оштети околни намештај, што често и пише у корисничким упуствима произвођача. Најосетљивији је намештај од алуминијума који лако реагује на промену температуре. Дрвена врата такође могу да претрпе оштећења у боји ако су изложена врућем ваздуху.
Неки људи ипак бирају да рерну оставе само мало отвореном како би врео ваздух лакше изашао. Међутим, на тај начин можемо да оштетимо шарке које служе за отварање и затварање врата рерне. Тако да ако ипак имате навику да отварате рерну, боље је да то учините комплетним отварањем рерне.
Ипак треба знати да и ту вреба опасност. Уколико врата држити комплетно отвореним, постоји ризик од случајних опекотина, а посебно треба бити опрезан у домовима где има деце.
Оно што су стручњаци закључили јесте да је ипак најбоље да врата након коришћења рерне потпуно затворите и оставите да се хлади. На тај начин ће хлађење можда трајати дуже, али модерне рерне су опремљене вентилаторима које омогућавају правилно избацивање топлоте и влаге. Држањем затворених врата избегавате све потенцијалне проблеме и оштећења.
(Лепа и срећна)
БОНУС ВИДЕО