Тајна је у бутеру, али не како сте до сада радили!
Многима је пире кромпир омиљени прилог уз различите врсте меса, јефтин је и једноставан за припрему, а лако се и вари.
Прочитајте још: Радили смо ПОГРЕШНО: Овако се ПРАВИЛНО перу судови
Међутим, постоји неколико трикова помоћу којих ће постати још бољи и кремастији. Добро оперите кромпир, ољушитите га (не бацајте кору), исеците на пола и кувајте док не омекша, 15-20 минута. Потом га брзо испасирајте, да се не охлади, па додајте путер.
У чему је цака? У бутеру, али...
Све то, иначе, и радите и питате се где је "цака"?
Стижемо управо до ње. У млеко ставите кору од кромпира, па све заједно кувајте два минута на јакој температури, да пусти своју арому.
Прочитајте још: Хлеб НЕ ПИПАЈТЕ него обавезно ПОМИРИШИТЕ, а ПЕРШУН ће дуго ОСТАТИ СВЕЖ ако урадите ОВУ ствар
Процедите млеко, додајте га, уз мешање, у пире кромпир и уживајте у потпуно новом богатсву укуса и глаткој текстури која нежно "милује" непца.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ