Бујон обогаћује пире-кромпир
Пире-кромпир је један од најчешћих прилога који се служи уз месо, али његов укус првенствено зависи од начина на који га спремате. Ми вам предлажемо рецепт за савршен пире.
Прочитајте још: 3 фантастична ТРИКА која ће вам помоћи да проверите да ли су ЈАЈА и даље свежа
Кромпире оперите, али их немојте ољуштити, већ их само премажите уљем авокада. Затим их ставите у лонац са водом у који сте претходно додали морску со и састојак који овај рецепт чини посебним - пилећи или говеђи бујон - у зависности од врсте меса коју ћете сервирати уз пире.
Никада вода, увек млеко.
Бујон ће појачати укус, а пире ће бити кремастији. Када се кромпир скува, ољушитите га, додаје маслац и млеко - и направите пире. Такође, неке домаћице праве пире са водом уместо млека и то је велика грешка.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ