Уз неколико малих трикова ће палачинке увек бити укусне
Искусне домаћице често имају свој, много пута испробан рецепт за палачинке, премда их већина најчешће спрема одокативно, без стриктног праћења рецепта. Ипак, није реткост да ова домаћинска посластица не испадне како треба - дешава се да буду гуменасте и жилаве уместо мекане и сунђерате.
Ово се дешава без обзира да ли користите соду бикаробону, прашак за пециво или у тесто додајте киселу воду, а најчешће је узроковано једном од три велике грешке при припреми. Ево о чему је реч.
Три највеће грешке када се спремају палачинке
1. Стављате превише јаја: Довољно је ставити једно јаје на 500 мл масе! Тек тада тесто ће исасти мекано и ваздушасто.
2. Мањак уља у тесту: Неопходно је у тесто додати једну кашику уља на 500 мл масе, то ће помоћи да се палачинке лакше окрећу и да се не лепе за тигањ. Када у тесту нема довољно уља, палачинке га упијају из тигања.
3. Не остављате тесто да "одмори": Направите тесто и обавезно га оставите да одстоји 10 минута пре него што се баците на пржење палачинки. Немојте поново мешати тесто након што одстоји.
(Блиц Жена)
БОНУС ВИДЕО