Уживаћете у савршеном ручку
Пилетину волимо да једемо на све начине – печено у рерни, са додатком поврћа или у неком сосу, а посебно волимо пилец́а прса која се могу припремити на много различитих начина. Међутим, понекад испадну сува и једноставно недовољно сочна, а сада смо пронашли трик са којим то више нец́е бити случај.
Тиктокер који стоји иза профила Кето Реципес поделио је трик за оно што каже да су „најсочнија пилец́а прса икада“, а постиже тако што их зачини и пусти да се пилетина маринира неко време. Користио је комбинацију разних зачина, јогурта и лимуновог сока, а затим додао „тајни” састојак који пилетину чини тако меком и сочном.
„Најсочнија пилетина икада“
Тајни састојак је мало соде бикарбоне која месо омекшава, а након што се месо маринира у овој смеси потребно је да се пече три и по минута са поклопцем, а затим седам минута са друге стране, без поклопца.
Ако желите да испробате његову методу, ево шта је користио:
3 комада пилец́их прса
пола кашичице соде бикарбоне
1 кашичица оригана
1 кашичица белог лука у праху
1 кашичица паприке
2 кашике јогурта
сок од пола лимуна
со и бибер по жељи
Помешајте све састојке и маринирајте пилетину у њима, а овај тиктокер тврди да ц́е ваша овако припремљена пилетина сваки пут испасти савршено. Након кувања оставите да одстоји пет минута пре сервирања, а затим га послужите уз прилог по жељи.
Еспресо
Бонус видео: