Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА КРЕМАСУ И СОЧНУ ПАЛЕНТУ: Испробајте оригинални италијански рецепт

Трик је у једном састојку

1732454292_1694681926_shutterstock_226597780.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Палента је аутохтоно јело северне Италије, а у прошлости се углавном користила за исхрану сиромашнијих људи. Наиме, многа традиционална јела Италије су заправо прављена као храна за сиромашне: у Италији је зову цуцина повера и свака регија, од Венета до Сицилије, има таква јела. Као што су Италијани на југу прикупљали енергију захваљујуц́и тестенини, северњаци би углавном јели паленту, или паленту. То је јело које има дужу историју од пице и тестенине.

Кључ популарности овог јела лежи у његовој свестраности. Може се послужити са готово свим и зато се проширио на све делове Италије, али и остатка света. Паленту је најбоље припремити са свежим састојцима, посебно локално узгајаним поврц́ем. У Србији се палента припрема на неколико начина; неки комбинују воду и млеко, а други стављају уље у воду. Међутим, истраживањем смо дошли до закључка да је најкремастија палента она којој се на крају дода парче путера. Ако и ви желите да научите како да направите ово сјајно јело, припремили смо за вас сочан рецепт!

Састојци:

4 шоље воде
1 кашичица соли
1 шоља паленте
3 кашике путера
пола шоље свеже ренданог пармезана (опционо)

Поступак:

У посуду за кување средње величине ставите воду, посолите и пустите да вода прокључа. Након тога лагано протресите паленту, али у исто време стално мешајте смесу да не остану грудвице. Смањите температуру и пустите да вода полако испари, али наставите да мешате док се палента довољно не згусне. Након што је скуван, склоните га са шпорета и додајте путер да буде још кремастији и укуснији. По жељи можете додати и пармезан. Све добро промешајте и уживајте!

Када се припреми у тврђем облику, палента се углавном боље слаже са јелима од супе. Али када је кремаста палента у питању, нец́ете погрешити ако је комбинујете са свежом рибом.

(гастро.24сата.хр)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas