Већина воли кромпир.
Кромпир је свакако увек на менију као прилог, али и често као главно јело, онда када нисмо сувише инспирисани и када немамо времена да своје кулинарске способности покажемо у пуном сјају.
Прочитајте још: Шест изненађујућих начина за коришћење МАСЛИНОВОГ УЉА у домовима
Припремамо га на много начина - печеног у рерни, прженог, бареног - а кромпир пире је чини нам се најједноставнији за припрему. Ипак, и ту постоји цака у којој многи правимо грешку.
Чини нам се да ту нема превелике мудрости, скувамо кромпир док се не "распадне", па га потом умутимо миксером или бледнером. Додамо маргарин, зачине и млеко. Кувари тврде да код последњег састојка најчешће правимо грешку јер стављамо хладно млеко и зато настају грудвице.
Прочитајте још: Без хемикалија: Направите сами смесу за ЧИШЋЕЊЕ ПРОЗОРА од само два састојка
Никада немојте да додајете хладно млеко, већ га претходно угрејте на шпорету. На тај начин ћете добити савршено пенасти пире без грудвица. Важно је још и да изаберемо прави кромпир - млади или стари, бели или црвени, свеједно је, важно је само да је тзв. брашнасти кромпир, који је савршен за гњечење.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ