Густо, кремасто и топло пиће које се прави за мање од 10 минута
Преукусна топла чоколада која ће употпунити празничну атмосферу.
Рецепт за 2 шоље:
1,5 шоља пуномасног млека (око 350мл)
1 кашика кукурузног скроба
мало соли
1 кашика какаа
4 кашичице екстракта ваниле
40гр црне чоколаде
40гр млечне чоколаде
2,5 кашике шећера
125гр слатке павлаке
1 кашичица шећера у праху
настругана чоколада
Припрема:
У охлађеној посуди умутите слатку павлаку, док се не направи шлаг. Покријте и ставите у фрижидер. Исеците обе чоколаде на мале комадиће. У малој чинији помешајте 1 кашику кукурузног скроба, и 1/4 шоље млека, просејани какао прах и шећер и умутите. Загрејте смешу на средњој температури, мешајући често да се не направе грудвице. Ставите мешавину да проври, смањите ватру и додајте прстохват соли, екстаркт ваниле, а затим угасите ринглу и умешајте сецкану чоколаду, док се она потпуно не истопи и не добијете глатку и густу топлу чоколаду. Сипајте у шољу, додајте шлаг и украсите наренданом чоколадом.
БОНУС ВИДЕО