Омиљени прилог без грудвица
Oglas
Иако и домаћица-почетница може лако да га припреми, пире-кромпир лако може да се претвори у кулинарски промашај. То се неће догодити ако будете следили једноставна правила:
Прочитајте још: Ево колико дуго тврди и меки СИРЕВИ могу стајати у фрижидеру
- Бирајте кромпир са највише скроба, јер ћете га најлакше изгњечити.
- Кромпире сеците на једнаке комаде како неки не би били прекувани, а поједини недовољно кувани.
- Када га исечете, ставите га у хладну посољену воду (немојте у кључалу), поклопите и оставите да течност проври. Затим смањите температуру и кувајте све док не омекша.
- Пре него што га изгњечите, битно је да га потпуно оцедите. Тако ће укус бити "пунији".
- Млеко које додајете у кромпир мора да буде топло, а путер омекшао на собној температури да бисте добили уједначену смесу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas