Традиционална јела су нам омиљена и ништа се не може поредити са њима.
Оно што сви волимо је сарма која је краљица српске кухиње. Свако је спрема на свој начин, а сада ћете видети како се спрема права сарма, како само наше баке знају да је праве.
Ово су састојци за рецепт за прављење сељачке сарме:
- 300 мл куваног парадајза
- већа глава киселог купуса
- ловоров лист
- димљена сланина
- 6 чена белог лука
- 1 кг млевеног мешаног меса (говедина/свињетина)
- 3 главице црног лука
- месо по жељи (врат, ребра)
- со и бибер
- домаћа маст
- сува паприка
- шоља пиринча
Припрема:
1. Пропржите лук и бели лук, па додајте млевено месо. Додајте зачине и со по укусу. Када се све лепо пропржи, додајте опрани пиринач, па узмите купус и увијте сарму.
2. Уклоните корен са сваког листа да бисте га лакше умотали. Када их умотате, ставите у дубоку тепсију где сте на дну намазали масноћу.
3. Ређати сланину и суво месо, додати ловоров лист по жељи. Сипајте парадајз, па долијте воде да се сарме натопи. Кувати око 2 сата, обавезно на лаганој ватри.
4. На крају на масти можете пропржити по кашику брашна и алеве паприке, а пред крај кувања, док се још крчка, прелијте сосом. Добићете одличан прелив за сарму.
(Најжена)
БОНУС ВИДЕО