Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИКОВИ ЗА САВРШЕНЕ ПРЖЕНИЦА: Ево како су омиљени доручак припремале наше баке

Прженице су омиљено јело многим генерацијама, али постоји неколико трикова како би испале савршено

1732116884_shutterstock_2138761359.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Прженице су омиљени доручак многих, али много вештине је потребно да испадну савршено, да су хрскаве по ивицама, а у средини мекане и ваздушасте, да не буду превише масне, али ни суве, нити да буду препечене или недовољно печене.

То је ствар пажљиве припреме, стрпљења и трикова искусних мајстора.

Превише танко сечете хлеб

Ако су кришке претанке, хлеб може лако да се распадне јер је смеса од јаја „тешка”. Кришке треба да буду дебљине око центиметар и по.

Користите свеж хлеб

Увек је боље користити хлеб који је остављен бар један дан.

Пржите их на путеру

Маслац гори на високим температурама, па је много боље користити биљно уље.

Немојте користити млеко

Иако то код нас није уобичајена пракса, пржена храна је ипак много укуснија када се у мешавину јаја дода млеко, и то пуномасно!

Користите превише јаја

Груба формула за припрему мешавине од јаја је да на две кришке хлеба користите четвртину шоље млека и једно јаје.

Заборављате зачине

Прстохват кима, бибера или мало пармезана у смеси учиниц́е од обичних прженица „ремек-дело”, а ако волите слатку верзију додајте цимет, ванилу или шец́ер у праху.

Нестрпљиви сте

Уље мора бити врело како прженице не би упиле превише масти. Пеците их на средњој ватри неколико минута са сваке стране.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas