Прженице су омиљено јело многим генерацијама, али постоји неколико трикова како би испале савршено
Прженице су омиљени доручак многих, али много вештине је потребно да испадну савршено, да су хрскаве по ивицама, а у средини мекане и ваздушасте, да не буду превише масне, али ни суве, нити да буду препечене или недовољно печене.
То је ствар пажљиве припреме, стрпљења и трикова искусних мајстора.
Превише танко сечете хлеб
Ако су кришке претанке, хлеб може лако да се распадне јер је смеса од јаја „тешка”. Кришке треба да буду дебљине око центиметар и по.
Користите свеж хлеб
Увек је боље користити хлеб који је остављен бар један дан.
Пржите их на путеру
Маслац гори на високим температурама, па је много боље користити биљно уље.
Немојте користити млеко
Иако то код нас није уобичајена пракса, пржена храна је ипак много укуснија када се у мешавину јаја дода млеко, и то пуномасно!
Користите превише јаја
Груба формула за припрему мешавине од јаја је да на две кришке хлеба користите четвртину шоље млека и једно јаје.
Заборављате зачине
Прстохват кима, бибера или мало пармезана у смеси учиниц́е од обичних прженица „ремек-дело”, а ако волите слатку верзију додајте цимет, ванилу или шец́ер у праху.
Нестрпљиви сте
Уље мора бити врело како прженице не би упиле превише масти. Пеците их на средњој ватри неколико минута са сваке стране.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ