Чувена торта реформа захтева мало више пажње и умећа, али њен укус довољна је награда за труд!
Најбоље торте праве се од најмање састојака, а такав је случај и са "реформом". Ипак, потребно је стрпљење, добра припрема и сигурна рука.
Прочитајте још: Корак по корак: Направите са децом кућицу од медењака! (ФОТО)
Састојци:
- 10 јаја
- 300 грама ораха
- 20 кашика шећера
- 150 грама црне чоколаде
- 250 грама бутера
Припрема коре:
Десет жуманаца убаците у мању шерпу да их кувате на пари, а десет беланаца у посуду у којој ћете их измутити за крем.
Прво уљкучите рерну, па раздвојте жуманца
Укључите рерну и плех обложите пек-папиром, Беланца измутите миксером и када полако додајте шећер. Када се лепо умуте беланца почните да додајете кашиком орахе. Искључите миксер и полако варјачом измутите орахе са беланцима и шећером. Мешајте подизањем одоздо ка горе. Сипајте у плех, кашиком изравните површину и ставите у загрејану рерну да се пече.
Реформа се прави без брашна Фото: А. М.
Кора се пече најмање 20 минута на 180 степени, али знаћете да је готово када промени боју. Тада чачкалицом прободите тесто, па ако је врх влажан - покријте кору и пеците је још мало. Извадите кору, пресеците на пола и покријте чистом крпом да се охлади.
Припрема крема:
У шерпицу у којој су жумаца сипајте 10 кашика шећера и ставите је у дубљу шерпу у којој је вода. Укључите ринглу и мешајте жуманца полако и непрестано. Мала шерпа не сме да буде ослоњена на дно велике него на ручке. Знаћете да је крем готов када почне да се згушњава, мења боју у светлију. Тада додајте отопљену чоколаду и мешајте да се сједини.
Прочитајте још: Ове ТОРТИЦЕ су претеча капкејкова, укусније су и здравије! Треба вам само ЧАША (ФОТО)
Склоните крем са паре и убаците бутер. Мешајте док се не сједини. Оставите да се охлади.
Када се охладе и кора и крем можете да филујете торту. Реформа се не једе истог дана, него тек сутрадан када се стегне.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ