Направите сами презле од старог хлеба, не купујте готове!
Када вам се приједу кнедле или поховане шницле, а схватите да сте остали без презли, немојте да одустанете од удовољавања свом апетиту. Презле је тако лако направити. Кад то једном урадите, можда их више никада нећете ни куповати.
Прочитајте још: Пре мајстора пробајте сами да отпушите СУДОПЕРУ прашком за пециво
Потребан вам је само стари хлеб. Искомадајте га на што мању парчад, убаците у суперсецка, па добро уситните.
Пеците хлеб на лаганој ватри.
Тако добијене комадиће хлеба затим равномерно распоредите по пек-папиру којим сте обложили плех. Убаците у рерну и пеците на 150 степени, али тако што ћете повремено, два-три пута током печења, промешати комадиће хлеба како не би прегорели већ добили фину боју. Још вам преостаје да пропржене мрвице хлеба поново убаците у суперсецка и додатно уситните. И - домаће презле су готове.
Прочитајте још: Јело за врућину: Витамински пиринач даје снагу, а припрема се брзо (РЕЦЕПТ)
Кад се прохладе, убаците их у одговарајућу теглицу или неку посуду са поклопцем.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ