Не постоји човек који не воли бело пилеће месо, па је ова недеља прилика да изненадите укућане ролованом пилетином.
Неки воле да праве роловану пилетину са одкоштеним месом батака, али неупоредиво је једноставније то урадити са белим месом.
Прочитајте још: ШОК на тањиру: ЦРНА ПАПРИКА пуњена ИЗНЕНАЂЕЊЕМ (ФОТО)
Састојци:
- пилеће бело месо
- качкаваљ на листиће
- танко исечена шунка
- јаје
- брашно
- презле
- чачкалице
- павлака
- мајонез
- кисели краставчић
- влашац
Припрема:
Филете белог меса морате да нежно излупате, а то је најбоље урадити тако што се бело месо танко исече и прекрије најлоном па нежно излупа како би се истањили и лакше роловали.
Роловано месо "држи" чачкалица.
Прочитајте још: Оброк од 75 КАЛОРИЈА: Салата од КУПИНА, козјег сира и руколе (ФОТО)
Месо се рашири, па се прво стави лист шунке и одозго качкаваља. Преко качкаваља може да се стави влашац. Месо се урола тако што се прво савију крајеви, па средина и причврсти се чачкалицом. Чачкалица се вади тек на крају, пре него што се послужи.
Рингла се угреје на најјаче па смањи чим се убаци месо у тигањ.
Роловано месо се прво уваља у брашно, јаја и презле. Рингла се угреје на најјаче, па се смањи чим се стави месо у тигањ са уљем. Када корица добије златну боју месо се окрене на другу страну. Када је готово стави се на тањир са салветом да упије уље.
Прочитајте још: СЛАТКИ залогај који поправља РАСПОЛОЖЕЊЕ: Салата од МАТОВИЛЦА и НАРАНЏАСТОГ парадајза (ФОТО)
Поховано месо је најукусније када се једе са татар сосом који се прави тако што се помеша иста количина мајонеза и павлаке, дода ситно исецкан краставчић, со, бибер и влашац.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ