Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕДЕЉНИ РУЧАК

РОЛОВАНА пилетина на којој би вам ПОЗАВИДЕЛИ и ФРАНЦУСКИ кувари (ФОТО)

Не постоји човек који не воли бело пилеће месо, па је ова недеља прилика да изненадите укућане ролованом пилетином.

1598343983_rolovana9.jpg
Фото: А. М.
Oglas

Неки воле да праве роловану пилетину са одкоштеним месом батака, али неупоредиво је једноставније то урадити са белим месом.

Прочитајте још: ШОК на тањиру: ЦРНА ПАПРИКА пуњена ИЗНЕНАЂЕЊЕМ (ФОТО)

Састојци:

Фото: А. М.
  • пилеће бело месо
  • качкаваљ на листиће
  • танко исечена шунка
  • јаје
  • брашно
  • презле
  • чачкалице
  • павлака
  • мајонез
  • кисели краставчић
  • влашац

Припрема:

Филете белог меса морате да нежно излупате, а то је најбоље урадити тако што се бело месо танко исече и прекрије најлоном па нежно излупа како би се истањили и лакше роловали.

Са печуркама Фото: А.М.
Роловано месо "држи" чачкалица.

Прочитајте још: Оброк од 75 КАЛОРИЈА: Салата од КУПИНА, козјег сира и руколе (ФОТО)

Месо се рашири, па се прво стави лист шунке и одозго качкаваља. Преко качкаваља може да се стави влашац. Месо се урола тако што се прво савију крајеви, па средина и причврсти се чачкалицом. Чачкалица се вади тек на крају, пре него што се послужи.

Рингла се угреје на најјаче па смањи чим се убаци месо у тигањ.

Роловано месо се прво уваља у брашно, јаја и презле. Рингла се угреје на најјаче, па се смањи чим се стави месо у тигањ са уљем. Када корица добије златну боју месо се окрене на другу страну. Када је готово стави се на тањир са салветом да упије уље.

Прочитајте још: СЛАТКИ залогај који поправља РАСПОЛОЖЕЊЕ: Салата од МАТОВИЛЦА и НАРАНЏАСТОГ парадајза (ФОТО)

Поховано месо је најукусније када се једе са татар сосом који се прави тако што се помеша иста количина мајонеза и павлаке, дода ситно исецкан краставчић, со, бибер и влашац.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas