Не морамо увек да пржимо месо.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Састојци:
- 300 гр. пилећег белог меса
- 50 мл. млека
- 2 кашике уља
- 1 кашичица сенфа
- 2 чена белог лука
- 1/3 кашичице алеве паприке
- со и бибер по укусу
- 1 јаје
- 100 гр. презли
- 1 кашика сусама
- 2-3 кашике брашна
Прочитајте још: Прави БУМ од посластице: Слаткиш са РАТЛУКОМ којем нећете моћи да одолите (ФОТО/ВИДЕО)
Месо исеците као на слици. За маринаду помешајте: уље, млеко,сенф,ситно сецкан бели лук, алеву паприку, со и бибер.
Месо убаците у маринаду, покрите провидном фолијом и оставите минимум сат времена. Можете оставити и током ноћи.
Прочитајте још: Идеја за ручак: ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ са месом (РЕЦЕПТ)
Умутите јаје, на други тањир ставите презле и сусам, на трећи брашно. Месо прво уваљате у брашно, затим умочите у јаја и на крају презле. Ређајте у плех, на који сте претходно ставили папир за печење. Прелите месо са мало маслиновог уља. Пеците у загрејаној рерни на 250 степени око 20 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ