Време је за мандарине
Потребно је:
- 6 + 2 мандарине
- 2 јајета
- мало соли
- 100 г шећера
- 150 мл уља
- 160 мл воде
- 15 г прашка за пециво
- 220 г брашна
Подмажите четвртасти плех (димензија 24х24), ставите на дно пек-папир, преко њега мало брашна (распоредите га и по ивицама), поспите сасвим мало шећера, па ређајте шест мандарина пресечених напола (пресечни део нека буде на дну). Једну ољуштену мандарину разделите на кришке, ставите у посуду, додајте два јајета и добро умутите штапним миксером. Потом процедите кроз малу цедиљку, у то додајте 100 г шећера и мутите жицом. Онда улијте 150 мл уља и наставите да мутите.
Додајте мало соли, па 160 мл воде, 220 г просејаног брашна и прашак за пециво. Нарендајте у то и кору једне мандарине и наставите да мутите. Кад смеса постане густа прелијте је преко мандарина у плеху, поравнајте шпатулом и ставите да се пече 40 минута, на 180 степени. Преко ставите четвртасту тацну и окрените плех наопачке. Готов колач сеците на коцке тако да у свакој буде по половина мандарине. Наравно, све то можете да урадите и у округлој тепсији, али онда парчићи неће бити тако уједначени и декоративни.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ