Ако волите мандарине овај једноставан трик ће вас одушевити
Увелико је сезона мандарина, а оне не само да су укусне него су и јако здраве. Садрже витамин А, као и већу количину витамина Ц, па захваљујући њима успешно се боримо против упалних процеса. Мандарине такође помажу имунолошком систему, да детектује и потом уништи штетне, патогене организме и тако нам помажу да се сачувамо од грипа рецимо, у зимској сезони. Али, често се дешава да уместо слатких купите киселе мандарине. Више не морате да се брините да ли сте изабрали укусно воће, јер му лако и брзо можете поправити укус.
Прочитајте још: Нови хит у исхрани: Млеко од грашка, да ли бисте пробали?
Један од начина је да мандарине изложите високим температурама, тј. да их држите на прозорској дасци на јаком сунцу неких 2-3 дана. Додуше, зими је мало теже да се тако нешто изведе, а мандарине су зимско воће. Постоји друго решење, које је брже и практичније. Све што треба да урадите јесте да у посуду сипате топлу воду, приближно 40°Ц. Тако их оставите да одстоје неких 10-15 минута.Одмах након тога потопите их у хладну воду и то је све. Након пар минута мандарине више нису киселе већ слатке.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ