Не бацајте киселе мандарине
Сезона мандарина је увелико у току, а осим што је ово воће преукусно, такође је и изузетно здраво и препуно витамина Ц. Мандарине ће вам помоћи и у борби против вируса, укључујући и грип од којег многи болују ових дана.
Ипак, оно што је проблем јесте то што, приликом куповине мандарина, никада не можемо да знамо које су слатке, а које киселе, па се тако некада догоди да их купимо и једва чекамо да дођемо кући како бисмо их јели, а онда схватимо да су прекиселе.
Прочитајте још: Бака Јела открива трик како да вам крофне увек успеју: Ваздушасто, мекано и неодољиво тесто (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Срећом, овом воћу је врло брзо могуће поправити укус, тако да више не морате да бринете да ли сте купили слатке или киселкасте мандарине.
Шта можете да урадите?
Мандарине можете да изложите високим температурама, односно, да их држите на дасци или симсу од прозора, на јаком сунцу, нека 2-3 дана, што зими баш и није загарантовано.
Са друге стране, постоји брже и практичније решење, а све што је потребно да урадите јесте да у посуду сипате топлу воду, приближно 40°Ц. И мандарине ставите у посуду, а затим их оставите да у тако топлој води одстоје неких 10-15 минута. Након тога их одмах потопите у хладну воду и то је то. Мандарине више неће бити киселе, већ слатке, преноси 24седам.рс.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ