Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

УМИВАЊЕ СА СЛАНОМ ВОДОМ: Које су предности а које мане овог третнама?

Познато је да морска вода благотворно делује на кожу, па није изненађујуће што многи тврде да и умивање раствором соли доноси сличне користи.

1729502346_shutterstock_2288052981.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Од чишћења вишка масноће и смиривања иритација, до борбе против акни - предности које се приписују сланој води су бројне. Међутим, дерматолози упозоравају да се мора бити опрезан, јер претерана употреба соли може да исуши кожу и наруши њену природну баријеру. Следи пет потенцијалних користи.

Чишћење и уклањање вишка масноће: Слана вода помаже у уклањању вишка уља и нечистоћа са коже лица, што је посебно корисно за особе са маснијом кожом.
Антибактеријска својства: Со има природна антибактеријска својства, па умивање сланом водом помаже у смањењу броја бактерија на површини коже, што је од користи у борби против акни и других кожних инфекција.
Умирујући ефекат код иритација: Благи раствор соли доприноси смиривању иритиране коже, смањењу црвенила и отока. То је један од разлога зашто се слана вода користи за испирање рана и код мањих иритација коже.
Пилинг коже: Со може да делује као благи природни пилинг, помажући у уклањању мртвих ћелија коже, чинећи је мекшом и глаткијом.
Балансирање пХ вредности: Умивање сланом водом регулише пХ вредности коже, што је корисно за одржавање њене здраве баријере.
Међутим, важно је користити благу концентрацију, рецимо кашичица соли на шољу млаке воде, јер превише соли може да исуши кожу и изазове иритацију. Такође, ово није препоручљиво за особе са врло осетљивом или сувом кожом, јер може додатно да погорша стање.

Курир 

Бонус видео

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas