Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Исправите косу БЕЗ ОШТЕЋЕЊА: Требало би да испоштујете 5 корака

Равна коса је поново у моди, што значи да је време да извучете алате за исправљање из фиоке и почнете са стилизовањем.

1729506676_shutterstock_2397386865.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Међутим, познато је да топлота ових алата за косу оштец́ује косу и доводи, ако не предузмете мере предострожности, до пуцања врхова и ломљења. Ипак, не бојте се! Стручњаци имају најбоље трикове да добијете равну косу о којој сањате, а да не ризикујете њену лепоту.

Почните са свеже опраном, чистом косом

Прво оперите косу хидратантним шампоном, а затим регенератором - тако ц́е фризура трајати дуже, како истичу стручњаци за косу - остаци од производа за стилизовање и нечистоц́е биц́е уклоњени прањем, а хидратантни састојци производа ц́е дати коси хидратацију. Што се тиче регенератора, стручњаци предлажу да након што га нанесете, очешљате косу под тушем и након што завршите са прањем, користите мекани пешкир како бисте уклонили вишак влаге и смањили коврџање.

Дан након прања је савршено време да исправите косу, само се уверите да нема масноц́е у корену - равнање може појачати масноц́у, објашњавају стручњаци. Ако и даље приметите мало масноц́е у корену, не морате поново да перете косу. Почните да исправљате око центиметар и по од корена и линије косе. Суви шампон такође може помоц́и у овој ситуацији.

Осушите косу веома добро

Уверите се да вам је коса потпуно сува и да је добро распетљана - можете користити и маску за косу која ц́е је савршено загладити. Затим, веома је важно нанети производ за заштиту од топлоте који штити косу од високих температура алата за обликовање. Стручни савет је да прво исправите косу користец́и фен и округлу четку, а затим наставите са пеглом, посебно ако имате оштец́ену косу.

Поделите косу на делове

Поделите косу на мале делове да бисте олакшали процес. Почните са доњим праменовима и сакупите остатак косе у пунђу помоц́у шнале. Почните да исправљате од доњих праменова, а затим идите постепно ка предњим прановима.

Време је за исправљање

Полако "клизите" пеглом од корена до крајева. Пеглу провуците кроз сваки прамен највише два пута, како га не бисте оштетили. Ако установите да је сваком прамену ​​потребно више пролаза да би се савршено исправио, смањите температуру или узмите мање праменове. Такође, имајте на уму да ако током исправљања користите и четку да прочешљате сваки прамен обезбедиц́ете углађенији резултат.

Нанесите серум за косу

Када завршите са исправљањем, нанесите лагани сјај и серум против коврџања косе. Ова врста серума за косу заштитиц́е косу од влаге, која је одговорна за нежељено коврчавање. 

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas