Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КОНАЧНО ОТКИВЕНО: Како да спречите да седа коса пожути?

Уобичајени савет за одржавање седе косе меком и сјајном јесте да користите један шампон који неутралишете жутило, али већина жена прави једну грешку. Како да спречите жутило седе косе?

1728903803_shutterstock_2414060883.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

У младости сте се можда извукли користећи било који апотекарски шампон и балзам који су били на распродаји или који су најбоље мирисали. Али како је ваша коса почела да седи, вероватно сте брзо научили да је овај приступ више није добар.

Један уобичајени савет за одржавање седе косе меком и сјајном јесте да користите љубичасти шампон да неутралишете жутило које се често јавља код седе косе. Међутим, према речима Лизе Фенеси, утицајне стручњакиње за седу косу и оснивача Тхе Неw Кнеw, блога о чистој лепоти, постоји једна уобичајена грешка коју жене праве када пусте своју седу косу, а тиче се управо љубичастог шампона.

Прво, важно је разумети ефекат жутила који се може десити са седом косом. Пошто је седа коса изгубила пигмент, лако мења боју.

Загађење, тврда вода, па чак и превише сунца могу да доведу до тога да седа коса постане жућкаста. Да би се томе супротставили, стилисти препоручују коришћење љубичастог шампона и балзама.

„Љубичасти шампони неутралишу жуте тонове седе косе, чинећи је светлом и живом“, рекла је Криста Бјанконе, суоснивач Амари салона & Спа и фризерка у Хаир би Криста, за Бест Лифе.

Међутим, Фенеси каже у ТикТок видео-снимку да је највећа грешка у стилизовању са седом косом коришћење плавог шампона јер се он лако помеша са љубичастим шампоном.

Када се користи шампон плаве боје, седа коса је веома порозна и ухватиће плави тон. Фенеси такође каже да чак и ако сте изабрали љубичасти шампон, можда га користите погрешно.

„Ако сте покушали да користите љубичасти шампон да бисте посветлили своју седу (или плаву) косу, али он не ради – вероватно то радите погрешно!“ написала је у наслову другог ТикТок видеа. „Трик је у томе што морате да га оставите на коси и пустите да стварно тонира вашу косу!"

Дакле, иако је то шампон, треба да га користите као регенератор који се не испира. Љубичасти шампон је додатно хидрира јер када коса поседи, власиште производи мање себума, уља које природно хидрира косу. Фенеси каже да је један од њених омиљених хидратантних производа за седу косу шампон који се не испира.

„Већина конвенционалних шампона ће уклонити уља са ваше косе, што оставља кожу главе и косу сувом“, објашњава она.„Потребан вам је шампон који има мало површински активних материја и оставља природна уља на вашем скалпу а уклања прљавштину и масноће."

Сенса 

Бонус видео: 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas