Да ли знате колико тачно квасца треба да додате у тесто?
Количина квасца зависи од тога да ли користите суви или свеж, али и количине брашна коју ћете употребити
Ако имате добар рецепт, све што треба да урадите јесте да испратите количину састојака. Морате да их додајете тачно како је наведено у рецепту, али такође морају да буду собне температуре, сем оних који требају да буду врући.
Постоје 2 састојка који ће свакако помоћи да ваше тесто увек испадне савршено, а то су јогурт и сирће. Јогурт ће помоћи да производи од теста буду мекани, а сирће ће помоћи да тесто брже надође.
Да ли сте знали колико квасца треба да додате у тесто? Количина квасца зависи од тога да ли користите суви или свеж, али и количине брашна коју ћете употребити, а многе домаћице које су почетнице то нису знале.
На 1 кг брашна се додаје цела коцка квасца (тј. 42 г), који је неопходно да размутите у топлој води или млеку. Додаје се и шећер, па га оставите да се активира неких 10 минута.
У случају да немате свеж квасац, можете користити и суви, а у том случају на 1 кг брашна се ставља око 20 г сувог квасца или 2 кесице.
(Сенса)
БОНУС ВИДЕО