Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСХРАНА

Шта ће се догодити У ТЕЛУ ако не будете јели ШЕЋЕР 14 ДАНА?

Поред тога што ћете изгубити на килажи, догодиће се још једна ствар.

1635011398_sugar-geacdb137f_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Шећер се након конзумирања разлаже на фруктозу и глукозу, која је незаменљив извор енергије. Она је неопходна за добро функционисање мозга и других виталних органа.

Уколико нам недостаје глукозе у организму, одмах се јављају поспаност, умор и раздражљивост.

Прочитајте још: ТОПЛА или ХЛАДНА: Која је идеална температура воде током првог јутарњег УМИВАЊА?

С друге стране, ако редовно конзумирате велике количине шећера, излажете се ризику од многих врста болести попут појаве акни, па све до дијабетеса, као и гојазности.

Према статистикама, свака особа дневно у просеку конзумира више од двадесет кашика шећера, а то је више од 400 додатних калорија.

Из тих разлога нутриционости саветују да се глукоза уноси преко воћа, меда или орашастих плодова, али не из хране која садржи бели рафинисани шећер.

Уколико избаците бели шећер на две недеље, поред тога што ћете регулисати килажу, десиће се још једна промена у организму, која ће се испољити управо преко коже.

Након што избаците шећер из исхране на две недеље, кожа ће видно заблистати. Дерматолози тврде да редовно конзумирање шећера, који је токсин за кожу, повећава вероватноћу превременог старења, бора и акни. Разлог за то је што шећер омета природну производњу колагена, који ради на томе да наша кожа изгледа свеже и гипко. 

                                 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas