Важан елемент исхране током хладне сезоне!
Јогурт
Пробиотици (живе бактерије које нису патогене или токсичне за људско тело) су посебно важни зими, јер подржавају здравље цревне микрофлоре, јачајући тако имуни систем против болести. Природни јогурт без адитива најбоље одговара вашој свакодневној исхрани: направите га сами и конзумирајте сваки дан за доручак.
Кисели купус
Класични и најједноставнији елемент зимске исхране може бити невероватно здрав. Кисели купус поред живих бактерија садржи витамине Ц, Б и К и богат је натријумом, гвожђем и манганом. Имајте на уму да не сме бити пастеризован.
Прочитајте још: Личи на ЉУДСКИ МОЗАК, а једна шака чини ЧУДА за организам: Ево шта све може да лечи овај ПЛОД!
Сиреви
Не могу се сви сиреви похвалити високим садржајем пробиотика. Најефикаснији у овом смислу су гауда, чедар и моцарела.
Мисо
Није ни чудо што се Јапанци могу похвалити одличним здрављем: мисо супа богата је живим бактеријама, а са њом и читава разноликост јела на њеној бази. Додајте порцију мисо супе за ручак неколико пута недељно уместо уобичајене. Ово је врло добра алтернатива јер је мисо богат минералима и елементима у траговима попут мангана и бакра.
Прочитајте још: СПОЈТЕ ДВА КАЖИПРСТА и добро погледајте! Овај тест вам може СПАСИТИ ЖИВОТ (ФОТО)
Темпех
Овај ферментисани сојин производ доступан је у продавницама органских намирница. Темпех је направљен од целог пасуља додавањем фермента културе гљива Рхизопус олигоспорус. Данас вегетаријанци темпех често користе као замену за високо протеинско месо.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ