Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАПРАВИТЕ СОС ОД НАЈЗДРАВИЈЕ ПРОЛЕЋНЕ БИЉКЕ! Песто од сремуша - укусна ризница витамина

Од сремуша можете направити много тога, а укусан песто сос савршен је додатак пастама или пиринчу.

1742126337_1133214_shutterstock-1709358748_iff.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сремуш, познат и као дивљи или медвеђи бели лук, расте од марта до маја, а његов мирис и укус подсећају на бели лук, само што је много блажи и нежнији. 

Сремуш је одличан за здравље, а листови и стабљике могу се јести у свежем облику. Може се јести  сиров у преливу за салату или исецкан и куван за зачињавање рижота, супа, чорби, паста и поврћа.

Укусан песто од сремуша може се користити на разне начине.

Састојци:

½ шоље семенки бундеве

Oglas

100 г свежих листова сремуша

сок од 1 лимуна

½ кашичице соли, по укусу

4 кашике нутритивног квасца

црни бибер, по укусу

Oglas

½ шоље маслиновог уља

прстохват чили пахуљица (опционо)


Припрема:

Темељно оперите листове сремуша и обришите кухињским папиром или их једноставно оставите да се осуше на ваздуху.

Семенке бундеве пропржите на сувом тигању на средње ниској температури. Мешајте стално како се не би препржиле и изгореле. Оставите их да се потпуно охладе пре него што их ставите у песто.Ставите све састојке за песто (осим маслиновог уља и чили пахуљица) у блендер.

Oglas

Постепено додајте сок од лимун како бисте постигли жељену киселост. Блендајте док се све не исецка ситно, а затим постепено додајте маслиново уље док мотор ради.Додајте чили пахуљице по укусу и прилагодите зачине.

Пребаците песто у чисту теглу и прелијте са још једној кашиком маслиновог уља како бисте спречили појаву буђи. Чувајте га у фрижидеру 2-3 недеље.

(Информер)

Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas