Бели лук и мед испробајте на овај начин, уз јединствен рецепт.
И мед и лук имају одличне лековите ефекте, али укус лука није свима баш по вољи. Ако направите ферментисани бели лук, добијате одлчан природан лек за борбу против вируса, прехладе и грипа. Уз помоћ њега ћете, такође, ојачати и имунитет!
Најтежи посао, који нам свима тешко пада, је чишћење белог лука, а потребна вам је количина којом ћете моћи да напуните теглу отприлике око једне половине или три четвртине.
Прочитајте још: Пробајте их одмах! Три топла напитка са АЛКОХОЛОМ која бришу ГРИП
Најбрже ћете то урадити ако сваки чен лупите оштро пљоснатом страницом ножа, тако ће се најлакше ољуштити. При том ће пустити и мало сока.
Напуните теглу и прелијте медом, па затворите и оставите на мрачно и хладно место. Повремено мало преврните теглу - окрените на доле па опет на горе.
Прочитајте још: Сви разлози због којих би ујутру требало да попијемо МЕДЕНУ ВОДУ!
Процес фрементације почиње захваљујући баш том соку белог лука. Испод тегле ставите тацну, за случај да мало мешавине "прекипи".
Већ за недељу дана, појавиће се мехурићи на површини, а ферментација траје око месец дана кад већ можете конзумирати бели лук - биће далеко мекши и укуснији.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ