Тесто се лако припрема, а можете га чувати и пар дана у фрижидеру. Од једне мере овог теста добићете 12 кифлица.

Састојци:
500 г пшеничног брашна
250 мл млека
50 г маслаца
три жуманцета
кесица сувог квасца
кашичица шећера
кашичица и по соли
12 виршли
две кашичице сусама
Припрема:
У већој чинији размутити квасац у млаком млеку са кашичицом шећера, па оставити да "проради". Потом додати два жуманцета, отопљени маслац и просејано брашно претходно помешано са кашичицом и по соли. Замесити тесто, па га оставити на топлом да нарасте и удвостручи се.
Тесто потом пребацити на радну површину, кратко премесити, оклагијом развући на круг дебљине три-четири милиметара, па поделити на 12 троуглова. На сваки ставити по једну виршлу, пажљиво уролати, па ређати на тепсију обложену папиром за печење. Премазати умућеним жуманцетом, посути сусамом, те пећи у рерни претходно загрејаној на 180 степени око 20 минута, односно док кифлице не добију лепу боју са свих страна. Послужити док је топло.
(Трпеза)
БОНУС ВИДЕО