Ове намирнице садрже више витамина А од шаргарепе
1. Тиква
Сто грама овог плода садржи 0,7 милиграма бета каротена и 14.100 јединица ретинола што задовољава отприлике половину дневних потреба за витамином А. Значајне количине вредних нутријената пронаћи ћете чак и у питама, но ваља имати на уму да ћете у овом облику унети и значајну количину шећера и масти.
2. Батат
Слатки кромпири задовољавају потребу за угљеним хидратима, а истовремено пружају богатство витамина, посебно витамина А. У једном батату наћи ћете више од 1 милиграм бета каротена и 21.000 јединица ретинола, те тако задовољити већину потреба за овим вредним нутријентом.
3. Кељ
Ово лиснато поврће не назива се без разлога суперхраном. Сто грама кеља садржи чак 28.000 јединица ретинола и нешто више од једног милиграма бета каротена. Уз то нуди и богатство витамина Ц и К, па се намеће као одличан савезник лепоте и здравља, пише "Задовољна.хр".
4. Уље бакалара
Да је рибље уље богато омега 3 масним киселинама које чувају срце добро је позната чињеница. Али, да ли сте знали благодети рибљег уља бакалара? Једна кашика овог уља садржи 13.600 јединица ретинола и четири милиграма бета каротена што је чак осам пута више него сто грама свеже шаргарепе.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ